EU Start Up Accelerator & het EU Training Platform

EU Start Up Accelerator (Europese starterversneller), een initiatief van de Finnova Foundation met steun van Science14, ondersteunt de werkgelegenheid en Europese mobiliteit van jonge ondernemers met het oog op projectontwikkeling in heel Europa. De versneller voorziet in opleiding, praktische vaardigheden en kennis op het gebied van EU-financiering, speelt een proactieve rol bij het bekomen van financiële steun voor Europese startersbedrijven en zorgt voor de professionele verbetering van zijn leden via een netwerk, lobbygroepen, commercialisering en een opleiding tot ondernemer.

Finnova is een vzw die waarde en innovatieve initiatieven wil creëren in heel Europa via lobbywerk, voorspraak en financiële steun met expertise in Europese projecten op het vlak van duurzaamheid: Life + programma’s, ecologische innovatie, intelligente milieuvriendelijke energie voor Europa.

In 2014 organiseerden en begeleidden Science14 en Finnova het bedrijf Raymusgo, een milieuvriendelijk startersbedrijf voor schoenen waarvoor hernieuwbaar materiaal wordt gebruikt. De medeoprichter van het bedrijf, Lorena Gasco Pérez, organiseerde verschillende presentaties van het merk voor het Belgische publiek. Op dit ogenblik breidt Raymusgo zijn producten en ontwerp verder uit over heel Europa.